Вулин: Када год буду, избори ће бити фер и демократски

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће избори, када год буду били одржани, бити демократски, фер и мирни и додао да би он лично волео да се што пре провери изборна воља грађана.

"Ја се лично, као коалициони партнер СНС, залажем да избори буду што пре, да изађемо пред грађане Србије и да свако покаже шта има - они своју мржњу и насиље, а ми оно што смо радили свих ових година", рекао је Александар Вулин обраћајући се посланицима Скупштине који представницма владе постављају питања.

Вулин је навео да је захваљујући упорном и вредном раду у области безбедносних структура Србија војнички и безбедносно далеко јача него што је била и додао да је нашу земљу споља веома тешко угрозити, али да је изнутра то веома лако и могуће учинити.

"Ми смо спремни да се одбранимо од сваке претње која може да дође ван наших граница, али оно што се ради унутар наших граница је нешто о чему морамо сви заједно да водимо рачуна", рекао је Вулин. 

Истакао је да је основни циљ садашње власти да људи живе боље и да се то постиже инвестицијама, а затим упитао:

"Којим то инвестицијама када нас испред Народне скупштине сачекују батинаши? Ко хоће да дође у земљу у којој 300 батинаша може да упадне у зграду РТС-а и каже хоћемо да се обратимо директно у програм?".

Циљ опозиције је, каже, да Србија поново постане лоше место за живот, место пљачкашких приватизација.

"Таква Србија може да се направи уколико би ови батинаши победили", рекао је Вулин.

Навео је да лидери Савеза за Србију најављују да ће блокирати институције, појединце, ауто-путеве и додао да се то радило у Украјини пре него што је почео грађански сукоб, Македонији, Румунији.

Министар Вулин каже да се посланик Народне странке Мирослав Алексић, који бојкотује рад Скупштине Србије и који је данас сачекао министре и премијерку на степеништу парламента, уредно пријавио да добије дневницу и путне трошкове.

"Мирослав Алексић из Народне странке бојкотује Скупштину Србије, али није бојкотовао дневнице. Уредно је дошао и пријавио се да је ту, да добије путне трошклове, да добије дневницу, да га плате грађани Србије за оно што стоји на степеништу", рекао је Вулин.

"Војска Србије је јача"

Војска Србије ће наставити да се модернизује, поручио је министар Вулин посланицима.

Како је навео, од 2012. године, када је Александар Вучић постао министар одбране, и када је након тога као председник Владе почео да обезбеђује економску стабилност, Војска Србије није она деморалисана и запуштена војска која је била до тада, она која није смела да каже на годишњицу НАТО агресије да је у питању НАТО агресија, него је морала да ћути и да говори о "НАТО акцијама" и "НАТО операцијама" и која није смела да назове ни ствари правим именом, а камоли да јача и да се опрема. 

"Војска Србије данас је, као што су сви могли да виде, јача и богатија и има 14 "мигова 29", који се ремонтују и модернизују. Имаћемо и три нова хеликоптера Ми-17, четири нова хеликоптера Ми 35, стићи ће и пет нових хеликоптера Х-145, 30 тенкова Т-72 модернизованих, 35 БРДМ, такође, модернизованих. Војска Србије, такође, ради већ на модернизацији својих ПВО система КУБ, модернизујемо наш авион "орао" и као што видите, све што радимо радимо да Војска Србије буде много моћнија и много јача", набројао је Вулин. 

Додао је да се такође ради на томе да сваки припадник Војске Србије буде задовољнији и зато су плате у Војсци веће него што су икада биле, повећане су и дневнице, уведена солидарна помоћ за рођење детета, стигли су и нови балистички комплети, као и нове униформе, чизме. 

број коментара 0 Пошаљи коментар