Александра Јоксимовић предала акредитиве краљици Елизабети

Амбасадорка Републике Србије у Уједињеном Краљевству Александра Јоксимовић предала је дипломатске акредитиве Њеном краљевском величанству британској краљици Елизабети Другој.

Британска краљица прима, по протоколу, дипломатске акредитиве само када је у Лондону, што је нешто мање од пола године.

Елизабета Друга прими око педесет амбасадора годишње. Дипломатски представник сваке стране државе мора да поштује строги протокол, који подразумева и вожњу кочијама од свог дипломатског представништва до Бакингемске палате.

Краљица Елизабета подсетила је на раније сусрете са представницима Србије и њену посету нашој земљи 1972. године. У разговору са британским сувереном, амбасадорка Јоксимовић осврнула се на 180 година дипломатских односа Лондона и Београда.

"Дакле ја, као амбасадор Републике Србије у Уједињеном Краљевству, имала сам ту част и могућност да пренесем поруку председника Републике Србије Александра Вучића Њеном краљевском величанству краљици Елизабети Другој да је долазак њене породице у Србију нешто што је увек добродошло, да је посета принца Чарлса значајно допринела нашим међусобним односима и да се надамо да ће следећа генерација такође знати да препозна значај односа између Британије и Србије", рекла је амбасадорка Јоксимовић.

Односи Велике Британије и Србије су добри, али увек има простора да буду још бољи, закључак је састанка у Бакингемској палати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи