Харадинај: Негирање истине неће обезбедити мир на Балкану

Косовски премијер Рамуш Харадинај, каже да на Балкану неће бити мира све док "Србија не призна злочине" које је, како је рекао, починила током последњих сукоба на Косову. Одлука НАТО-а да бомбардује Србију 1999. године је била исправна, истакао је Харадинај.

Рамуш Харадинај је то рекао у селу Мала Круша код Ораховца, поводом обележавања 20 година од НАТО агресије на Србију.

Чује, каже, да српски политичари поричу њихове злочине и бол Албанаца због страдања невиних цивила само зато што су били друге националности и вере.

"Бесмислено је да Србија тражи нешто заузврат да би признала косовску независност. Како је могуће да Вучић, Брнабићева и Дачић негирају истину, јер то неће обезбедити мир на Балкану? Ми смо са овим несталим особама ушли у дијалог, а они од нас траже сада да испунимо услове како би дијалог био настављен", истакао је Харадинај.

Харадинај је казао да су убиство браће Битићи и "случај Ушкина Хотија" злочини који су "шокирали свет".

"Наша болна истина се може доказати и показати. Интелектуалци и млади Срби треба да дођу у Крушу, јер ће тако лакше разумети да смо ми у праву", рекао је Харадинај, пренела је приштинска Газета Експрес.

Према његовим речима, признавање косовске независности од Србије не подразумева правну амнестију.

"Али ми треба да се препознамо као две земље, помиримо и кренемо напред у оквиру постојећих граница. Наш циљ је чланство у ЕУ и НАТО. Имамо војску и морамо бити у стању да се бранимо, али као чланица НАТО-а ћемо бити безбеднији, јер то значи колективну одбрану", закључио је Харадинај.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво