Јовановић: У Нишу доминирала косовска митоманија

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да су јучерашње церемоније обележавања 20 година од почетка од НАТО бомбардовања показале да је и даље жива и снажна политика која је Србију већ једном "одвела у пакао".

Јовановић је у писаној изјави достављеној медијима указао да је јучерашњим церемонијама доминирала "косовска митоманија".

"Председник Србије Александар Вучић, који води ову државу, и даље једном ногом жели у Европу, а другом ногом и даље стоји на истом оном месту због којег смо већ једном платили страшну цену страдања", навео је Јовановић.

Додао је и да "нема потребе да партијарх из Ниша говори шта морамо да бранимо, нити да Милорад Додик призива нове ратове својим неодговорним порукама".

Јовановић је констатовао да две деценије после бомбардовања не разумемо како смо се уопште нашли у ситуацији да се конфронтирамо са целим светом.

"На политику коју смо водили деведесетих година, која нас је изузела из сваког реда, те 1999. године свет је одговорио суровим бомбардовањем, и сам газећи међународно право и Повељу Уједињених нација, на сличан начин како смо ми то урадили у Сребреници, која је била заштићена зона УН", истакао је Јовановић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 26. мар 2019, 11:14) - Ćutanje.je zlato [нерегистровани]

Da ,od strane Dodika!

Bravo, čedo!

(уторак, 26. мар 2019, 05:07) - anonymous [нерегистровани]

Ćutanje je

zlato.