Харадинај сменио Весну Микић због њеног става о бомбардовању

Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је Весну Микић са места заменика министра правде, наводећи да у косовској влади и косовским институцијама "нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вредности". Микићева за РТС каже да је Харадинај показао да је далеко од демократских норми на Косову.

Весна Микић је на свом приватном Фејсбук налогу, поводом 20 година од НАТО бомбардовања СР Југославије, написала "да је над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен намерно планирани геноцид од стране НАТО алијансе".

"У Влади и институцијама Републике Косово нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који вређају заједничке евроатлантске вредности. Нарочито када је држава Косово створена управо на основу ових вредности. Изјава заменика министра у Министарству правде, Весне Микић, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљива је и поклапа се са говором мржње, санкционисана уставом и законом. Стога сам данас са дужности отпустио заменицу министра Микићеву", написао је Харадинај на свом Фејсбук налогу и објавио фотографију одлуке.

Весна Микић је овим поводом за РТС изјавила да Рамуш Харадинај има права да смењујуе министре и заменике министара, али да начин на који је то урадио у њеном случају показује да је далеко од демократских норми на Косову.

"Ја сам на том месту била због свог народа а ако сам направла неки прекршај тиме што сам казала да се Србија борила против албанског тероризма, нека ми докаже да није тако. Јер знамо сви да је узрок свих дешавања на Косову био управо тај албански екстремизам и њихове акције усмерене против Срба али и наше војске и полиције, јер је деценијама уназад наш народ на КиМ био на мети њихових напада, силовања, рушења гробаља и свега осталог чему смо били изложени", навела је Микићева за РТС.

Она је објаснила да је посланица Ганимете Муслију "упала на њен" Фејсбук профил и известила Харадинаја о томе шта је написала.

"Скинула је фотографију, цео текст и директно се обратила Харадинају са захтевом за моју смену јер нас, како је навела, албански народ плаћа из свог буџета. Међутим, ја сам јој у личној преписци објаснила и одговорила да нас они не плаћају, већ да смо, Срби јужно од Ибра насилном интеграцијом постали порески обвезници и да измирујемо све обавезе", објашњава Микићева, која ће, како највљује, сутра отићи на посао и захтевати да добије решење лично на увид.

Смену Весне Микић у Канцерларији за Косово и Метохију виде као доказ да се политичким представницима српског народа негира свако право на другачије мишљење.

Тиме што је агресију на српски народ назвала геноцидом, а албанске сепаратисте терористима, Весна Микић је изнела преовлађујуће мишљење у српском народу, подвлаче у Канцеларији Владе Србије за Косово и Метохију.

Српска листа наводи да је одлука о смени Весне Микић доказ да Харадинај, Тачи и Весељи настављају са политичким именовањима "приватних и подобних Срба".

"Још једном је послата јасна порука да политички представници Албанаца желе да у својим институцијама имају привид мултиетничности и послушнике који ће бити декор и неми посматрачи страдања српског народа, иако немају никаквог угледа нити подршке у српском народу", наводи се у саопштењу Српске листе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи