"Рампа" за одбојкаше на Брњаку

Одбојкашима "Буковице" из Ивањице и "Рибнице" из Краљева забрањено је да пређу прелаз Брњак како би одиграли заказане утакмице редовног кола у оквиру Регионалне лиге Запад у Зубином Потоку.

Председник и тренер ОК "Грачаница", Милан Дабић рекао је за КоССев да је јуче пуштен женски одбојашки тим из Бајине Баште, али да данас нису пустили ниједан. 

Дебић је навео да су екипе Грачанице и Липљана данас требало да буду домаћини екипама из Краљева и Ивањице.

Према његовим речима, они су на основу пређашњих искуства других спортских тимова, али и на основу информација из, како је објаснио, неформалних канала били обавештени да ће утакмице бити одложене, јер гостима неће бити дозвољено да уђу на територију Косова и Метохије. 

Изузетак који је јуче начињен за женски одбојкашки тим "Тара" из Бајине Баште, био је пресудан да гости ипак покушају да дођу и данас у Зубин Поток.

"Ми смо данас били скептични по том питању, али гости не би ни кренули на пут да јуче није одиграна утакмица женских одбојкашких клубова. Њих су јуче пустили, али данас нису пустили ни један српски тим из Србије", рекао је Дабић за КоССев.

И председник одбојкашког клуба Буковица из Ивањице потврдио је за КоССев да је овај тим враћен са Брњака око 14 часова зато што нису поседовали дозволу спортског савеза Косова.

"Одбија се улазак на Косово возилу које превози седам играча одбојкашког клуба Буковица из Ивањице. Лица не поседују одобрење од спортског савеза Косова за одигравање утакмице", наводи се у документу који је уручен представницима клуба по забрани уласка, каже Нешовановић.

Ово је један у низу од све учесталијих примера забрана уласка спортских тимова из централне Србије, напомиње КоССев.

Ђурић: Забрана уласка безумни чин

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је у изјави за јавност да је нова забрана уласка младим спортистима "још један безумни и антицивилизацијски потез привремених институција у Приштини, које у континуитету показују неразуман однос према младима, спорту, али и поштовању елементарних људских права".

"Међународну заједницу, коју на Косову и Метохији оличавају КФОР, ЕУЛЕКС и друге организације, позивам да оштро реагују на овакав, у најмању руку несхватљив потез приштинских власти, и да младима, спортистима омогуће слободу кретања, бављење спортом, сваку безбедност и право на нормалан живот", навео је Ђурић.

Канцеларија за Косово и Метохију, нагласио је, обратиће се свим релевантним међународним организацијама и надлежном тужилаштву како би се утврдила и санкционисала и персонална одговорност за овакав несхватљив и надасве неразуман чин, како би они који стоје иза овог недела одговарали пред законом.

Ђурић каже да нико не треба да буде изненађен када они који су се на овакав чин дрзнули одговарају, а последице по наредбодавце подсећам да би могле уследити и ван граница Србије.

"Тражићемо и од надлежних међународних спортских институција да коначно реагују, јер је ово још један у низу монструозних потеза који немају везе са спортом и са оним што он представља. И од њих очекујемо да одлучно спрече да се у једном делу Европе читавој једној заједници и народу забрани такмичење и бављење спортским активностима, али и нормални услови за живот, достојан човека у 21. веку", нагласио је Ђурић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво