ДСС поставио споменик "Александар Вучић, последња НАТО ракета"

Демократска странка Србије поставила је у парку испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу, споменик "Александар Вучић, последња НАТО ракета".

На споменику је ракета чији доњи део симболизује почетак НАТО агресије 24. марта 1999. године, а горњи, на коме је налив перо, евентуално потписивање правно обавезујућег споразума.

Председник ДСС Милош Јовановић рекао је новинарима, после откривања споменика, да НАТО агресија није завршена.

Јовановић је рекао да је то споменик Александру Вучићу који је "кренуо у своју политичку каријеру као осведочени патриота, а жели да је заврши као осведочени издајник".

Он је навео да је пре 20 година почео најозбиљнији рад на сецесији Косова, а 20 година након тога он ће се, по свој прилици, завршити "потписом налив пером на некакав правнообавезујући споразум којим би Србија требало да призна сецесију Косова".

Јовановић је истакао да се ДСС противи таквом епилогу и да ће дати све од себе да се тако нешто не деси.

Овим поводом реаговао је министар полиције Небојша Стефановић рекавши да је то "акција која је ништа више него срамота за људе који ту акцију спроводе".

"Сада су најхрабрији на речима они који су нас у војном смислу разарали и који када је требало нису предузели ништа. Те акције нису ништа друго него срамота за људе који их изводе", рекао је Стефановић новинарима на Стражевици где је обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања.

Министар је истакао да је заштрашујуће да данас то раде људи који до пре неколико година нису смели да изговоре "НАТО агресија" и који су тражили еуфемизме, начине да се то изговори и представи "као неки НАТО напад", а можда и да се заборави "реч НАТО".

број коментара 12 Пошаљи коментар
(недеља, 24. мар 2019, 22:09) - Воронцов [нерегистровани]

У праву су они који говоре да партије деле и завађају народ

Због својих амбиција разни политичари се максимално труде да деле народ и шире мржњу.

(недеља, 24. мар 2019, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

od kada je sve poslo naopako

Prerano uvodjenje visestranacja,dovelo je do toliko pomoci zapadu da nam napravi u svemu neverovatno ogromno zlo.I sada to traje.Ko se svadja,ko siri mrznju u narodu i raskol sada kada je to uzasno stetno.Pa sve to je cinilo i cini visestranacje i njegovi visestranci,koji su nesvesna "pajser"brigada koja doprinosi srecu zapadu a nesrecu nasem narodu.Pogledajte samo,koje i kave "uloge"igraju nasi vrhunski glumci i ostali "vrhunski", iz svih visestranackih medjusobno omrznutih grupa.

(недеља, 24. мар 2019, 19:41) - ,," [нерегистровани]

Устав

Све који се исмејавају (необавештен, има их троје све заједно и сл.), можда треба подсетити да је управо Др. Коштуница омогућио да највише правно Дело Државе почиње Истином о Нашој Светој Земљи.

(недеља, 24. мар 2019, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

Boze sveti, koliko

smo bedni!!!

(недеља, 24. мар 2019, 18:06) - pop [нерегистровани]

komentar

Neobavesteni,kao i njihov nekadasnji predsednik.Sve sto ga vise mrzite,jaci je u ocima svog naroda.

(недеља, 24. мар 2019, 18:01) - Dejan [нерегистровани]

interesi

DSS je izgubio smisao bavljenja politikom od odlaska Kostunice,ovo sada nazalost nije vise ta stranka koja je bila.

(недеља, 24. мар 2019, 17:59) - Sanja [нерегистровани]

Sramota

Članovi DSS-a koji su danas imali obraza da današnji dan ovako obeleže, spominjući i naglašavajući mržnju prema predsedniku Vučiću a ne spomenuvši sva stradanja i žrtve NATO agresije, pokazuju da njima i nije stalo do naroda. Pa, gde ste bili kada vam je Koštunica bio glavni da obeležite današnji dan, verovatno u mišjoj rupi skriveni.

(недеља, 24. мар 2019, 17:40) - Milos [нерегистровани]

Simbilika

Simbolika je jasna, ali Vucic nista nije potpisao, i ne verujem da ce .

(недеља, 24. мар 2019, 17:33) - Rus [нерегистровани]

kosarka.samo@gmail.com

Uzasan je ovaj postupak opozicije.....

(недеља, 24. мар 2019, 17:33) - Laufer [нерегистровани]

Ogromno interesovanje

A i puno ih je prisustvovalo. Koliko sam uspeo prebrojati na slici, svih 12 ih je došlo. Šteta što je preostalih petoro izostalo.