Дачић: Мозамбик може увек да рачуна на нашу помоћ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са министром спољних послова и сарадње Мозамбика Хозе Кондугуа Пачеком на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Ајресу.

Ивица Дачић је изразио солидарност са народом Мозамбика због страдања током недавних елементарних непогода које су погодиле ову нашу пријатељску државу и обавестио свог колегу да је Влада Србије јуче донела одлуку о пружању материјалне помоћи Мозамбику у складу са нашим могућностима, саопштило је Министарство.

Министар Пачеко захвалио је на овом гесту и детаљно описао трагичне последице поплава и других елементарних непогода у којима је страдало више од 1.000 људи, а други по величини град је нестао, јер је уништено 90 одсто кућа.

Дачић је поручио да Мозамбик, као држава са којом нас веже дуга историја изванредних односа, увек може рачунати на нашу помоћ, те позвао министра Пачека да дође у узвратну посету Србији. 

Пачеко је потврдио да ће искористити прву погодну прилику да посети Србију, те евоцирао успомене на, како је рекао, изванредне разговоре које су имали приликом последњег сусрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво