Сарадња МУП-а са ФБИ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор САД Кајл Скот присуствовали су састанку српских и америчких стручњака за спровођење закона, који су разговарали о трендовима у области борбе против транснационалног организованог криминала и трговине наркотицима.

На састанку су учествовали стручњаци из Федералног истражног бироа (ФБИ) и Агенције за сузбијање наркотика (ДЕА) САД-а заједно са експертима из МУП-а Србије.

Стефановић и Скот сагласили су се о важности сарадње на пољу спровођења закона у борби против транснационалних организованих криминалних група и договорили о наставку билатералне сарадње у наведеним областима.

Они су оценили да су се српске снаге безбедности показале као важан и кредибилан партнер у борби против транснационалног организованог криминала, трговине наркотицима и тероризма.

Од 2001. године Сједињене Америчке Државе обезбедиле су обуке за спровођење закона и безбедносну помоћ Србији, нарочито у области граничне безбедности, царине, борбе против тероризма и борбе против организованог криминала, у вредности од више од 30 милиона долара, саопштено је из МУП-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 23:35) - Kristina [нерегистровани]

saradnja

Svaki vid saradnje je dobrodosao. Sve vise treba raditi na suzbijanju kriminala!