Вучић: Одлагање решења за КиМ, искра која може да запали регион

Сваки дан одлагања решења за Косово је стварање услова да једна искра запали цео регион, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу агенцији Ројтерс. Вучић каже да и Србија има многобројне црвене линије, али да не жели да их помиње, како не би уништавао шансу за разговоре.

Председник Александар Вучић је изразио уверење да ће ускоро уследити нека од немачко-француских иницијатива.

"Сваки дан одлагања, свака недеља одлагања је стварање услова да једна искра запали цео регион и то морају да знају добро и западне земље које држе Приштину као мало воде на длану", поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао да не воли да говори о црвеним линијама, али да их свакако Србија има много, као што их и друга страна има много.

"Нећу да говорим о њима, јер после тога онемогућавате разговоре. Имамо их много и нисмо ни близу било каквог споразума. Немамо га ни у нацрту, предлогу. Не постоји ништа у овом тренутку", објаснио је Вучић.

Вучић је нагласио да неће да урушава шансу за разговор, јер разговори остављају Србе у животу.

Председник Србије је изразио уверење да ће немачко-француски, то јест европски ангажман у наредном периоду бити јасније и очигледније видљив и приказан на Балкану.

"Мислим да канцеларка Ангела Меркел добро зна какве се све опасности крију и жели да сачува мир у Европи. Мислим да ћемо видети неке од њихових иницијатива у веома блиској будућности", нагласио је Вучић.

Подсетио је да европска будућност Србије зависи од разговора са Приштином и од тога хоћемо ли моћи једног дана да постигнемо договор.

"Другачије нас нико никада неће пустити у Европу. То људи у Србији треба да знају. Треба да будемо фер и људе не обмањујемо", поручио је председник Вучић.

Вучић: За насиље на протестима одговорни политичари

Говорећи о протестима у Србији, Вучић је казао да људи имају право да протестују, на своје незадовољство из различитих разлога, иако мисли да су све суштинске ствари неупоредиво боље него што су биле.

"Али људи желе бржи, снажнији напредак, а некада не можете, јер имате много проблема са којима се суочавате, а наравно има и грешака, јер је то саставни део живота", навео је председник.

Вучић је истакао је да не може да прихвата тезу, која се појављује у нашим новинама да је за то крива нека служба, британска, руска или друга.

"Мислим да су за насиље које смо видели одговорна тројица, четворица неодговорних политичара, тајкуна. А ко, шта и како додатно подржава или не, то ме уопште не занима", закључио је Вучић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво