"Румунија ће се трудити да укључење Западног Балкана остане на ЕУ агенди"

Амбасадорка Румуније у Србији Оана Кристина Попа у Скупштини Војводине говорила је о приоритетима председавања Румуније ЕУ и да ће се та земља трудити да укључење Западног Балкана остане у агенди ЕУ.

Оана Кристина Попа је истакла да Румунија прати своје приоритете током ових шест месеци председавања и да ће се трудити да и за то време осигурају да одређена питања, као што су укључење Западног Балкана ЕУ, остане у агенди.

"Али, и након председавања, Румунија ће учествовати у тројном председавању Европском унијом, заједно са Хрватском и Финском, када ћемо наставити исту политику", рекла је новинарима амбасадорка Попа.

Захвалила је представницима Скупштине Војводине на прилици да пренесе искуства те земље на путу европских интеграција, те рекла да "не би претерано драматизовала изазове са којима су се суочили, а са којима се суочава Србија на том путу".

"Брегзит је ново искуство са којим се суочава Европска унија и то јесте један неуобичајен процес који ЕУ за сада успешно решава", истакла је амбасадорка Румуније.

Председник покрајинског Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу у Скупштини Војводине Дмитар Станишић каже да су искуства Румуније на путу европских интеграција од великог значаја за Србију, која је "већ отворила многа поглавља на том путу".

"За Војводину су посебно значајни прекогранична сарадња и претприступни фондови и на том пољу поготово сарадња са регионима, попут Румуније, Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине", закључио је Станишић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво