На Скупштини ЕПП и о протестима у Србији

Интернационална секретарка Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић и потпредседник СНС-а Милош Вучевић учествовали су на Политичкој скупштини Европске народне партије у Бриселу, где су говорили и о протестима у Србији, саопштила је СНС.

Јадранка Јоксимовић и Милош Вучевић су казали да је током протеста "једног дела опозиције" дошло до упада у просторије Радио-телевизије Србије и блокаде зграде Председништва у којој је председник Србије Александар Вучић држао конференцију за новинаре, наводи се у саопштењу.

"Тиме је показано да је примена силе над институцијама и грађанима метод недемократске и насилне политике борбе који заговарају и примењују такозвани лидери опозиције", додаје се у саопштењу.

Како се наводи, представници СНС-а говорили су и о резултатима последњег истраживања јавног мњења према којем СНС ужива велику подршку грађана Србије, а који показују "да одговорна политка СНС и председника Вучића има поверење грађана Србије".

Јоксимовићева и Вучевић су током заседања разговарали са премијером Мађарске и председником Фидеса Виктором Орбаном, чланом председништва ЦДУ и известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером, интернационалним секретаром шпанске Народне партије Гарсијем Ернандесом и другима.

Представници СНС-а су говорили и о политичкој ситуацији и Србији и региону, евроинтеграцијама Србије, економским реформама и стабилном макроекономском амбијенту.

Део саопштења посвећен је и дешавањима око мађарске владајуће партије Фидес, која је суспендована у Европској народној партији (ЕПП).

"Након дуготрајне и отворене дискусије и консултација, ЕПП и Фидес су договорно и већински (190 за, а три против) подржали предлог са којим се мађарски премијер Орбан сагласио да Фидес добровољно привремено обустави учешће у раду ЕПП-a, док независна комисија ЕПП-a не заврши Извештај о прегледу стања у вези са спорним питањима у Мађарској", наводи се у саопштењу.

Тиме је, како се додаје у саопштењу СНС-а, показано да упркос несугласицама и различитим ставовима ЕПП има капацитет да демократски и договорно изнађе компромисна решења и сачува стабилностпред предстојеће европске изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара