Јовановић: Важно да о злочинима не ћутимо

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић каже да је правоснажна пресуда Радовану Караџићу оголила све оне у Србији који мисле да се може ћутати док цео свет говори о тој пресуди.

Чедомир Јовановић сматра да су се власт и они који се представљају као "права опозиција" ујединили у ставу да се та вест може прећутати.

"Чули су се правници из разних земаља, судије, адвокати, политичари из региона и званичници Европске уније, али ништа се није чуло као тишина која долази из Србије", навео је Јовановић у писаној изјави.

Према његовим речима, не постоји колективна кривица, па ни кривица српског народа за зло које је неко наводно починио у име тог истог народа, али постоје кукавице које су починиле или наредиле монструозне злочине, који су на тлу Европе незабележени од Другог светског рата.

"У име помирења, односа између народа и држава, као и одржавања мира, пре свега на простору Босне и Херцеговине, важно је да о злочинима и зверствима не ћутимо", оценио је Јовановић.

Они који су одлучили да политичка, друштвена, научна и културна јавност у Србији ћути о пресуди Караџићу, осудили су Србију "на тумарање по маргинама савремене цивилизације, неспремну да разуме да бежањем од истине и чињеница пре свега чини себи најгору услугу", закључио је Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво