Инцидент у Приштини, међусобне оптужбе Српске листе и СЛС-а

Српска листа саопштила је да је повереника те странке у Прилужју, Милана Костића у центру Приштине напао председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић. Петровић тврди супротно. Косовски премијер, председник и председник парламента стали на страну лидера СЛС. О инциденту се огласила и полиција.

У саопштењу Српске листе се наводи да је члана те странке Милана Костића и повереника у Прилужју, без икаквог повода, у ресторану у Приштини напао је председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић.

Истиче се да је Петровић уз погрдне речи Костића погодио у главу мобилним телефоном и том приликом га повредио.

Српска листа наглашава да је то први случај након 1999. године у Приштини да Србин буде жртва напада од стране другог Србина.

"На позив повређеног Костића, на лице места убрзо је стигла полиција која је Петровића привела, а од Костића су захтевали да им дâ изјаву о целом догађају".

Српска листа тврди да је приликом привођења Слободана Петровића, високи функционер СЛС-а Бобан Станковић у присуству полиције на рачун Костића изрекао више озбиљних претњи.

Како се оцењује у саопштењу Српске листе, срамни напад на Милана Костића показује "осионост Слободана Петровића и његових пајташа, који су након уласка у Владу Рамуша Харадинаја и добијеног места министра умислили да могу физички да нападају и вређају своје сународнике само зато што су њихови политички противници".

Српска листа захтева да полиција и тужилаштво предузму све неопходне радње како би се Слободан Петровић и Бобан Станковић процесуирали и казнили.

На инцидент су реаговали су косовски премијер Рамуш Харадинај, председник Хашим Тачи и председник парламента Кадри Весељи који су стали иза Слободана Петровића.

"У име косовске владе снажно осуђујем вербални и физички напад на посланика Слободана Петровића. Неприхватљив је сваки напад који нарушава слободно мишљење и политичка уверења било кога. Позивам истражне органе да разјасне околности и да нападачи добију заслужену казну", написао је Харадинај на свом на Фејсбук налогу.

Косовски председник Хашим Тачи рекао да је напад на Петровића напад и на слободу говора и изабраног представника народа и затражио од надлежних институција да предузму све мере како би се починиоци привели правди, пренео је Телеграфи.

Путем Фејсбука огласио се и председник косовске скупштине Кадри Весељи који је осудио напад и такође затражио реакцију надлежних.

Косовска полиција: Приведене две особе

У међувремену, косовска полиција је потврдила да је обавештена да је дошло до спора између тројице људи у Улици Фазли Грајчевци у Приштини.

Наводи се да је у полицијску станицу спровела две особе за које се сумња да су умешане у тај случај.

Додаје се да је полиција предузела све потребне истражне радње како би разјаснила све околности догађаја.

Тренутно, у координацији са тужиоцем, предузимају се почетне истражне радње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се