Харадинај: Дијалог може одмах, али да се не везује са таксом

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да нема назнака шта би следећег месеца могло да уследи из седишта Европске уније у Бриселу око померања у односима Београда и Приштине, укидања таксе на српске производе и евентуалног наставка дијалога.

"Дијалог може одмах, али да се не повезује са таксом", рекао је Харадинај на конференцији за новинаре у Приштини.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је прошле недеље, након састанка са спољнополитичким саветницима Ангеле Меркел, да не верује да ће таксе бити укинуте, али да очекује да ће током априла бити неких покушаја и померања из Европске уније да се ствари на терену промене.

Харадинај каже да је захтев да се не везује питање таксе и дијалога пренео и представницима Америке, Британије и Немачке који су последњих десет дана боравили у Приштини и Београду.

"Нама треба дијалог без повезивања са таксом. То ми је битно и не видим да ствари могу бити другачије ни у априлу, ни у мају ако има повезивања", прецизирао је Харадинај.

Каже да је претходних дана чуо оптужбе из Београда за умешаност Приштине у последња збивања у главном граду Србије.

Харадинај наводи да у Приштини "нису у тој ситуацији да имају неки утицај на било које догађаје унутар Србије".

"Када причамо о такси, то је наша одлука којом се ми бранимо", објаснио је косовски премијер.

Истиче да није у реду да се било која ситуација у Србији повезује са Приштином.

"То нема појма. Ми смо у нашим тешкоћама и хтели бисмо да се те ствари не мешају", рекао је Харадинај новинарима у Приштини.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво