Дачић: Социјалисти никада неће издати Србе на КиМ

Председник СПС Ивица Дачић примио је, поводом 15 година од погрома Срба на КиМ, представнике општинских и окружних одбора СПС са КиМ, са којима је разговарао о питањима од значаја за њихов опстанак на КиМ, о функционисању локалних самоуправа, здравства, просвете и другим питањима положаја Срба у покрајини.

Дачић је истакао да социјалисти никада неће издати Србе на КиМ као и потребу да СПС у континуитету ради на подршци и помоћи покрајинској организацији у циљу остваривања потребних услова за живот и опстанак Срба у јужној српској покрајини.

Председник СПС-а је посебно истакао потребу да допринос кадрова његове странке у вршењу значајних државних функција буде све израженији у циљу ширења истине о положају Срба на КиМ.

На састанку је пружена пуна подршка залагању првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића на заштити Срба и максималним напорима које улаже у дипломатским активностима на ширењу истине у свету о стварном положају Срба на КиМ.

Косметски Срби оцењују као немерљив допринос повлачење признања независности тзв. државе Косово од стране 13 земаља, континуиране активности ради одбијања захтева за пријем у чланство УНЕСКО-а и Интерпола као и посебно залагање Ивице Дачића на седницама СБ УН о Косову.

Председник покрајинског одбора СПС-а Звонимир Стевић посебно је назначио проблеме са којима се суочавају Срби на КиМ у свим срединама, како на северу тако и јужно од Ибра - у Грачаници, Поморављу - Косовској Каменици, Гњилану, Новом Брду и Витини, Сиринићкој жупи, Штрпцу, Ораховцу као и у Гораждевцу, Клини и Истоку.

У разговору у ком су учествовали представници косметских социјалиста из свих средина, они су упознали председника СПС Ивицу Дачића са неодрживошћу стања у срединама у којима живе, а посебно су истакли притисак албанских власти и сталне инциденте и нападе на Србе којих је само у првој половини прошле године регистровано преко сто.

Иако се суочавају са готово немогућим условима живота у покрајини, представници социјалиста са КиМ, изразили су чврсту решеност за останак на својим огњиштима.

Договорено је да ће се наставити редовна координација ради стварања услова за побољшање живота за Србе на КиМ.

Састанку су присуствовали високи функционери СПС Владан Заграђанин, Слободан Милошевић, Вељко Одаловић, Снежана Пауновић, Дејан Раденковић и Угљеша Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво