Вучић тражи аболицију и ослобађање ухапшених на протесту

Председник Србије Александар Вучић затражио је од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва, сазнаје Танјуг у кабинету председника Републике.

Председник Александар Вучић је, међутим, рекао да никад неће аболирати одговорности оне који су на протесту носили моторну тестеру и нападали полицајце.

Претходна два дана полиција је привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС-а. Седам особа је осуђено пред Прекршајним судом.

Три особе су задржане због сумње да су насилно ушле у РТС, претиле моторном тестером, разбиле стакло и безобзирно се понашале према запосленима у јавном сервису и полицијским службеницима. 

Александар Вучић је претходно, поводом изјаве портпаролке ЕУ Маје Коцијанчич да протести треба да буду мирни и у оквиру закона као што су били пре протеклог викенда, истакао да је и он то говорио и да су то европске норме. 

"Па, то сам и ја рекао, нисте ми веровали да су то европске норме. Рекао сам: можете да шетате колико хоћете, све је у реду, али насиље не може и то је све што имам да кажем", рекао је Вучић новинарима, после отварања међународне конференције "20 година након бомбардовања Југославије - лекције за европску безбедност у 21. веку" . 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво