Шта се заиста догодило у Житорађи?

Два потпуно опречна саопштења стигла су у вези са суботњим догађајима на протесту у Житорађи. Српска напредна странка саопштила је да су организатори протеста "Један од пет милиона" напали председника општине Ивана Станојевића и запослене у тој локалној администрацији, док Покрет слободних грађана наводи да је пребијен организатор протеста Милан Благојевић.

Председник општине Житорађа Иван Станојевић каже да су га двојица организатора протеста "Један од пет милиона" из тог места физички напала у његовом кабинету када их је примио на разговор као што прима и друге грађане, те да није слутио какве намере заправо имају.

"Код мене су ушли Милан Благојевић и Милос Јанаћковић. Одмах по уласку у мој кабинет физички су насрнули на мене, упућујући ми претње и мени и свима у општини. Говорили су да ће све да нас побију, да ће запалити општину, да смо сви обележени", рекао је Станојевић.

У саопштењу СНС-а достављеном медијима се наводи да нападачима није било довољно "што су пребили и председника општине и запосленог, већ су и претили да ће запалити зграду општине".

Из СНС-а поручују да су физички напади и претње сарадника лидера СЗС недопустиви.

"Позивамо надлежне државне органе да хитно реагују и приведу правди нападаче, да одлучно стану на пут све већем насиљу представника СЗС и њихових налогодаваца Ђиласа, Обрадовића и Јеремића, који чине све да наруше безбедност у Србији како би се дочепали фотеља и наставили са пљачком грађана", наводи се у саопштењу.

Истовремено, Покрет слободних грађана (ПСГ) осудио је пребијање Милана Благојевића, једног од организатора протеста у Житорађи, кога су, како наводе, петорица нападача претукли у кабинету Ивана Станојевића, председника те општине.

ПСГ тражи оставку Ивана Станојевића који је, како се наводи, уз нападаче које је позвао и сам учествовао у пребијању Благојевића као и његово процесуирање у тужилаштву и суду.

Покрет слободних грађана позива СНС да "умири своје председнике општина, градоначелнике и друге функционере који су све чешће виновници физичких напада на грађане", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво