Мирковић: Једино СзС врши притисак на правосуђе

Позивом и постављањем ултиматума да се ослободе ухапшени који су учествовали и спроводили насиље у РТС-у и испред Председништва по налогу фашисте Обрадовића и тајкуна Ђиласа и Јеремића, поново су потврдили да притисак на правосуђе и државне органе врши једино тај "бедни савез", рекао је шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда Александар Мирковић.

"Рећи да нико није угрозио безбедност тиме што је носио моторну тестеру може само неко ко је заслепљен мржњом и ко нема грам срамоте, а то је управо Ђиласов, Јеремићев и Обрадовићев СзС", навео је Мирковић.

Како каже, док су њихови протести, које никоме нису ни пријавили у складу са законом, били мирни и без инцидената осим када су се тукли између себе, ни полиција није реаговала.

"Када су применили насиље, напали државне институције, употребили камење, тестере, ножеве и повредили више полицајаца, нормално је да ће држава одреаговати и починиоце санкционисати у складу са законом, а државу и све њене грађане заштитити од хулиганског понашања", истакао је Мирковић.

Позвао је Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића "да макар сада буду људи и да туђу децу не гурају у сукобе и на кршење закона".

"Као и да им никада више не падне на памет да их терају да камионом крену на полицију, свесно чине тешка кривична дела и тиме прљају руке и упропашћавају своје животе, а све то само да би те исте и Ђиласа и Јеремића и Обрадовића довели на власт", поручио је Мирковић.

Позвао је тај савез изађе са програмом, конкретном политиком и да на изборима покаже колико су моћни и колику подршку грађана имају.

СНС те изборе жељно и спремно очекује, поручио је он.

"А одговорно понашање, помирљиве изјаве и мирна, али чврста, реакција у деликатним ситуацијама какве су биле за викенд пре свега припадника полиције, председника Александра Вучића и министра Небојше Стефановића, показује нам да је Србија јака, стабилна и уређена земља у којој силеџије и фашисти попут Обрадовића, Ђиласа и Јеремића неће успети да насиљем дођу на власт", навео је Мирковић, саопштио је СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво