ЕУ: Протести морају да буду у оквиру закона

Учешће у демонстрацијама је суштинска вредност демократије, али протести морају бити мирни и у оквиру закона, изјавила је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич у реакцији на упад демонстраната у РТС и догађања у Београду током викенда.

"Док право грађана да учествују у мирним демонстрацијама остаје суштинска карактеристика и основна вредност демократије која се мора поштовати, протести треба да остану мирни и у оквиру закона, као што је био случај пре овог викенда. Смиреност и суздржаност су неопходни", изјавила је Маја Коцијанчич.

Портпаролка ЕУ је додала да је парламент "место које треба да обезбеди простор за расправу у циљу проналажења заједничких решења за проблеме који се тичу јавности", као и да је "структурирани дијалог са цивилним друштвом такође од суштинског значаја".

Председник Србије Александар Вучић је, поводом изјаве Маје Коцијанчич рекао да је и он то говорио: "Можете да шетате колико хоћете, све је у реду, али насиље не може и то је све што имам да кажем".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво