ЕУ: Протести морају да буду у оквиру закона

Учешће у демонстрацијама је суштинска вредност демократије, али протести морају бити мирни и у оквиру закона, изјавила је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич у реакцији на упад демонстраната у РТС и догађања у Београду током викенда.

"Док право грађана да учествују у мирним демонстрацијама остаје суштинска карактеристика и основна вредност демократије која се мора поштовати, протести треба да остану мирни и у оквиру закона, као што је био случај пре овог викенда. Смиреност и суздржаност су неопходни", изјавила је Маја Коцијанчич.

Портпаролка ЕУ је додала да је парламент "место које треба да обезбеди простор за расправу у циљу проналажења заједничких решења за проблеме који се тичу јавности", као и да је "структурирани дијалог са цивилним друштвом такође од суштинског значаја".

Председник Србије Александар Вучић је, поводом изјаве Маје Коцијанчич рекао да је и он то говорио: "Можете да шетате колико хоћете, све је у реду, али насиље не може и то је све што имам да кажем".

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. мар 2019, 18:32) - anonymous [нерегистровани]

EU-France

I sto kaze Macron za savet?

(понедељак, 18. мар 2019, 16:37) - Саша [нерегистровани]

Шетње

Бесмислено је питати ЕУ за овако нешто као да људи не могу мислити својом главом! Људе нико не спутава да испољавају своје незадовољство али када видим Ђиласа како мудро ћути на све ово онда ми се окреће у желудцу. На крају дао бих за право опозицији да нису довољно заступљени на државним медијима али ломљава није начин.

(понедељак, 18. мар 2019, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

Jel to prica za Francusku i sirom Evrope

Gleda li ona sta se radi u Evropi, koliko ima deonstracija i koji zulumprave neke grupe...cute a

(понедељак, 18. мар 2019, 13:53) - nepoznati [нерегистровани]

poruka

30 god cekamo tu vasu Uniju prevaru.

(понедељак, 18. мар 2019, 13:45) - anonymous [нерегистровани]

Takse

A prištinske takse i ostale zavrzlame Majo?

(понедељак, 18. мар 2019, 13:09) - anonymous [нерегистровани]

EU

Neka EU gleda svoja posla mi nismo u njoj. A Obradovic i Djilas misle da mogu sa šakom ljudi koje predvode zajedno sa pojedinim bukacima i siledžijama da sruše vlast koju je narod izabrao. Ako se opet nešto slično dogodi skidaj imunitet i na robiju !

(понедељак, 18. мар 2019, 13:04) - anonymous [нерегистровани]

Ma nemoj

Ne postoji policija na svijetu koja bi tako mirno reagovala kao što je srpska. I sada poslije svega ovi "dušebrižnici"...

(понедељак, 18. мар 2019, 12:25) - delija [нерегистровани]

protesti

savetujte Francusku a ne nama da drzite predavanje!!!