СЗС чека одговор надлежних до 15 часова

Опозициони Савез за Србију затражио је да буду пуштени сви приведени због протеста, које, како истичу, сматрају политичким затвореницима. СЗС је дао рок властима за њихово ослобађање до 15 часова.

СзС у саопштењу тврди да је ухапшенима без основа досуђено 30 дана притвора. Најављено је и да ће у 15 сати лидери СЗС одржати конференцију за новинаре.

Током јучерашњег дана, демонстранти и ледери дела опозиције најпре су се окупили у парку испред Председништва током обраћања председника александра Вучића. Затим су кренули у протестну шетњу до зграде полиције у Булевару Деспота Сетфана захтевајући ослобађање приведених због упада у зграду РТС-а.

МУП је јуче саопштио да је група демонстранта предвођена лидером Двери Бошком Обрадовићем улетела у кордон Жандармерије на углу улица Кнеза Милоша и Српских владара.

Јутрос је директор полиције Владимир Ребић рекао да је полиција у претходна два дана привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС-а.

Три особе су задржане због сумње да су насилно ушле у РТС, претиле моторном тестером, разбиле стакло и безобзирно се понашале према запосленима у јавном сервису и полицијским службеницима, рекао је  Ребић. Према његовим речима, шесторица полицајаца задобила су телесне повреде.

Поводом захтева "да се ослободе деца" рекао је да закон Србије подразумева да су деца особе млађе од 14 година, а да је већи број приведених старији од 20 година, а неки су и четрдесетогодишњаци.

На питање који је одговор полиције на ултиматум Бошка Обрадовића да сви приведени након упада у РТС буду пуштени до данас у 15 часова, Ребић је рекао да је Србија правна држава, и да се зна који орган шта ради.

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво