Вучић: Некажњеног насиља неће бити, моја највећа брига је Косово

Председник Србије Александар Вучић је коментаришући упад у зграду РТС-а поручио да некажњеног насиља неће бити. Направили смо грешку јер смо мислили да имамо посла са рационалним људима, па нисмо послали полицију у РТС, рекао је Вучић гостујући на телевизији Пинк.

Александар Вучић је гостујући на Телевизији Пинк рекао да је више разлога фрустрације у редовима опозиције, због чега је и дошло до упада на РТС.

Први је тај што је, каже, значајно опао број учесника протеста, а други тај што у опозицији немају дефинисану политику.

"Не плашим се људи који немају никакву политику, то не може да прође. Ја се од сутра бавим само својим послом. Више њима нећу да се бавим. Али насиља неће бити", рекао је Вучић.

Сматра да лидерима опозиције смета што их је глумац и лидер ПСГ-а Сергеј Трифуновић претекао по популарности, "јер је био најекстремнији". Онда су решили да га у томе претекну, рекао је Вучић и додао да је један од разлога фрустрације и тај што се води неколико судских поступака, међу којима и онај у вези са Дајрект медијом.

Поручио је да од данас некажњеног насиља неће бити. "Направили смо грешку јер смо мислили да имамо посла са рационалним људима, па нисмо послали полицију у РТС", рекао је председник Србије.

Вучић је навео и да генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу јуче није било лако и једноставно, али да би он потрчао да су његови људи били угрожени. Рекао је и да РТС није објективна телевизија и да у њој раде људи које је поставио претходни режим и да су "сви њихови у политичком смислу".

Говорећи о протесту демонстраната испред Председништва, Вучић је рекао да су били на 11 метара од њега, али да је могао у сваком тренутку да изађе, али да би могло да се догоди да неколико људи буде повређено.

Учинићемо све да не буде насиља на КиМ 

Вучић је рекао да га највише брине питање Косова и Метохије. Учиниће, каже, све да не буде насиља у јужној српској покрајини.

"Учинићемо све да га не буде, не зато што је флоскула, већ јер сматрамо да је Срба мало остало, много смо људи губили у претходним ратовима. Данас је највећи проблем демографија", рекао је председник Вучић.

Говорећи о таксама, рекао је да неће бити попуштања и да оне морају бити укинуте.

Каже да се приштинске власти понашају ирационално, што га наводи на то да неко други стоји иза њихових поступака. Истиче да та политика не штети само Србима, већ и Албанцима.

"Наша позиција у свету је много боља него што је то био случај него раније, али је тешко када сте притиснути са различитих страна, када се Албанци понашају ирационално и неодговорно и када сте са сваке стране приморани да штитите све, са малим ресурсима и све време морате да ходате по жици", рекао је Вучић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи