Старовић: На власт се не долази са фантомкама и моторним тестерама

Историчар Немања Старовић рекао је за РТС да насиље не сме бити допустиво у цивилизованом друштву. Србија је држава у којој се на власт долази на изборима и никако другачије, не долази се са фантомкама и моторним тестерама у руци, истакао је Старовић.

Немања Старовић је рекао, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, да су страшне сцене биле из просторија РТС-а и насиље које не сме бити допустиво у цивилизованом друштву. 

"Као што рече директор РТС-а, они који су ово организовали изгубили су свој легитимитет прибегавајући насиљу. У домнове милиона наших суграђана увукао се својеврсни неспокој а Србија је у претходном периоду показала демократски капацитет јер докле год су протести били мирни, нисмо имали овакве сцене", рекао је Старовић.

Говорећи шта је синоћ преломило, Старовић каже да се ради о јасној намери организатора.

Према његовим речимна, демонстране су у њиховој насилној акцији предводили лидери опозиције који су пероценили да протести замиру или се гасе и да је потребно подићи лествицу, а неодогворним понашањем су допринели општој друштвеној нестабилности. 

"Србија јесте демократско друштво, држава у којој се на власт долази на изборима и никако другачије, не долази се са фантомкама и моторним тестерама у руци и можда би ситуација могла да се разреши на такав начин да до ванредних парламентарних избора дође", рекао је Старовић.

"Ако погледамо логику ствари, на протестима који се одржавају у неким другим државама, основни захтев опозиције је да дође до ванрендих избора а код нас су сцене насиља и немамо захтеве такве врсте", закључио је Старовић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво