Стефановић: Кривце за убиство Оливера Ивановића не треба тражити међу Србима

Држава има индиција ко би могао да стоји иза убиства Оливера Ивановића и чим буде могла да их докаже изаћи ће у јавност са тим информацијама, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Према речима министра Стефановића, све што је радило наше тужилаштво и Безбедносно информативна агенција указује да кривце и налогодавце не треба тражити међу Србима.

"Не желимо да изађемо са више информација, јер се понашамо као одговорна и озбиљна држава. Тешко је било спроводити истрагу тамо где не контролишете територију, где вам се не дозвољава да имате директан приступ ни снимцима, ни чаурама, ни лицу места. Јако је тешко било на такав начин радити, али су наши државни органи дошли до индиција и информација које се разрађују", рекао је небојша Стефановић, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а.

На оптужбе које стижу из Приштине, министар одговара да су оне апсурдне.

"Оваква врста политичке злоупотребе је нечувено. Они су ухапсили и држали годинама у затвору Оливера Ивановића. Онда су га убили, а 14 месеци касније немају никакве доказе, одбијајући да укључе било кога из Србије у истрагу. Јасно је да су се они уплашили Међународног трибунала који коначно треба да казни злочине над Србима", рекао је министар.

Упирање прстом у Александра Вучића од стране косовског министра правде Тахирија бесмислено је као и све што из Приштине кажу за овај случај.

"Прво су ишли да хапсе Милана Радоичића, па онда издали налог за његово хапшење, а сада кажу да немају било какве доказе да би га ухапсили. Њима је императив да прикрију ко су убице и налогодавци", нагласио је Стефановић.

Приштинске власти, чије је понашање не само неодговорно и штетно, или прикривају убице и налогодавце, или не желе да се до решења икада дође, додао је министар Стефановић. 

Дрога заплењена на Градини била намењена тржишту Турске 

Говорећи о великој заплени дроге на Градини, Стефановић каже да је та акција резултат одличне сарадње полиције и Безбедносно информативне агенције.

"Добра акција припадника МУП-а и БИА-е у којој је откривено преко 1,1 тона марихуане у 700 пакета сакривена у два шлепера. Важно је нагласити да ова дрога потиче са територије КиМ, ми смо били транзитна земљ, а дрога је била намењена тржишту Турске", рекао је министар полиције.

У акцији је ухапшено пет држављана Србије међу којима и два организатора ове организоване криминалне групе.

Министар је истакао да му је драго што се дешава оно на чему је инсистирао, односно да борба против нарко-трговине мора да буде најозбиљнија ствар у Србији.

"Како за ону која транзитира, тако и за ону дрогу која остаје у нашој земљи. Добро је што више нисмо тако занимљиво тржиште и што највећа количина наркотика не остаје у Србији и не трује нашу децу, али ми морамо да се докажемо као озбиљан партнер, да спречимо да дрога ни на који начин не сме да додирне Србију и да сломимо кичму нарко картелима који на најозбиљнији начин угрожавају безбедност деце широм света", рекао је министар Стефановић.

После ужасног масакра на Новом Зеланду, поједини аналитичари већ тумаче да Србији прети терористички напад, због довођења нападача у везу са нашом земљом.

"Нападач нема никакве везе са Србијом, али наравно да ми водимо рачуна о безбедности наше територије. Ово је безуман чин и велика трагедија коју свако мора да осуди. То показује да је неопходна озбиљна сарадња између земаља како би се овакви напади спречили било где у свету", рекао је за РТС министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 16. мар 2019, 10:08)
anonymous [нерегистровани]

Predpostavke i nagadjanja

Niko ne donosi dokaze, vec samo predpostavke i nagadjanja. A od policijsjke istrage nema rezultata. Nece se saznati, isto kao u slucaju Djindjica. Ne verujem ni Beogradu ni Pristini.

(субота, 16. мар 2019, 09:26)
anonymous [нерегистровани]

Опасна времена

Наравно да "Србин" није ни могао да убије Србина Оливера Ивановића. Чак ако је убица и рођен као Србин. Тај који га је убио је најгори изрод ма ком народу припадао.

(субота, 16. мар 2019, 09:23)
spale [нерегистровани]

sustina

Neosporno je da intersi ovakvog monstruoznog ubistva leze na strani Siptara.

(субота, 16. мар 2019, 09:10)
Perica Savic [нерегистровани]

interesi

Krivce za ubistvo Olivera treba traziti u Pristini,znaju oni iz Pristine sta su sve radili i kako su drzali Olivera u pritvoru,pravda je spora ali dostizna.