Кубуровићева и Ђурић о оптужбама Тахирија

Једину кривицу коју сноси председник Србије Александар Вучић јесте његово стрпљење, хладна глава и одлучан став да на све провокације из Приштине одговара мирним тоном, без претњи и без позива на насиље, наводи МинистарствO правде. Марко Ђурић сматра да паника и нервоза албанских политичара због изношења информација везаних за убиство Оливера Ивановића показују њихов страх од могућности да буде обелодањено још сазнања о овом злочину, која говоре о директној умешаности Приштине.

Министарка правде Нела Кубуровић каже да српски органи нису и неће скривати и прикривати злочинце и убице, као што то раде овековечени злочинци ОВК, попут Тачија, Харадинаја и Весељија, огрнути у рухо такозваних косовских политичара.

"Нема сумње, у једном су у праву, а то је да сигурно постоји политичка позадина убиства Оливера Ивановића, јер да није тако приштински органи никада не би одбили формирање заједничког истражног тима са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду, никада не би одбили да проследе чауре са места убиства, а не би им требало и неколико месеци да проследе Записник са увиђаја", каже Кубуровић. 

"Такозвани косовски органи ниједну замолницу за достављање информација у вези са наводном истрагом против Милана Радоичића нису доставили Београду, из чега се види правна и чињенична основаност њихових оптужби", наводи се у саопштењу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић сматра да паника и нервоза албанских политичара због изношења информација везаних за убиство Оливера Ивановића показују њихов страх од могућности да буде обелодањено још сазнања о овом злочину, која говоре о директној умешаности Приштине. 

"То говори о одговорности оних који су овај злочин желели да припишу Србији, сакрију крваве трагове, и чак искористе монструозни злочин за напад на Србе и Србију", закључио је Ђурић.  

Тахири: Вучић налогодавац, Радоичић извршилац

Након што је председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио да иза убиства Оливера Ивановића стоји Милан Радоичић, као и да је истрага наводно показала да је Београд наручилац убиства, министар правде Абелард Тахири Радојичића је оптужио за извршиоца, а председника Србије Александра Вучића као наручиоца тог убиства.

Тахири је оптужио Вучића да је уместо сарадње у решавању случаја амнестирао Радоичића и додао да српска заједница на Косову мора бити сигурна јер ће се успоставити правда, преноси Кљан Косова.

"Наши захтеви према српским властима за правосудну сарадњу у случају Ивановић застали су у тренутку када су се појавиле све основане сумње да је Милан Радојчић главни осумњичени за убиство грађанина и политичара Оливера Ивановића. Уместо да сарађује и приведе правди главног осумњиченог, он је амнестиран од стране председника Александра Вучића", рекао је Тахири. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво