Поповић и Чепурин о спровођењу потписаних споразума

Министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, разговарао је са амбасадором Русије у Београду, Александром Чепурином, и том приликом поручио да Србија интензивно ради на спровођењу споразума у области иновација и дигиталне економије.

Реч је о споразумима који су потписаних током сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина у Београду.

"Мој кабинет спровео је низ мера и припремио закон чије ће усвајање донети нови подстицај развоју сарадње Србије и Русије у области иновација и дигиталне економије, али и развоју међународне сарадње у овој области у целини. Тиме ћемо убрзати реализацију онога што је договорено током састанка председника Вучића и председника Путина у Београду", рекао је министар Поповић, саопштено је из његовог кабинета.

Поповић је оценио да економска сарадња Србије и Русија има тренд раста, али да постоји огроман потенцијал и простор за њено даље унапређење.

"Желимо да развијамо наше економске односе са Русијом на системски и стратешки начин и за то су нам потребни нови механизми како би конкренту корист од сарадње са Русијом осетили сви грађани Србије", рекао је Поповић.

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због спремности српске стране да максималним интензитетом приступи спровођењу међудржавних споразума потписаних у Београду током посете председника Путина.

Чепурин је истакао да је Русија посвећена унапређењу еконоске сарадње са Србијом и да је спремна да максимално отвори своје тржиште за српске производе.

Министар Поповић је изразио захвалност Русији за принципијелну подршку у очувању територијалног интегритета Србије по питању Косова. Он се захвалио и на томе што је Савет Федерације Русије пре два дана усвојио документ којим се осуђује НАТО агресија на нашу земљу 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво