Српски званичници упутили саучешће Новом Зеланду

Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутили су телеграме саучешћа генералној гувернерки Новог Зеланда Петси Риди, поводом пуцњаве у којој је погинуло најмање 49 људи.

Примите моје искрено саучешће поводом немилосрдних напада на џамије у Крајстчерчу, у којима је страдало много људи и то док су тражили мир у молитви, навео је председник Србије у телеграму саучешћа.

"Ова трагедија шаље снажну поруку свету да морамо да будемо јединствени пред изазовима и окрутношћу тероризма, јер, у својој намери да влада страхом, тероризам нема границе и не поштује људске вредности. На нама је одговорност да јаче штитимо заједничке вредности и право на живот у слободном свету", истакао је Вучић.

Додао је да ће Србија увек бити на страни права и правде, залажући се за једнакост свих нација и религија.

"Молим Вас да изразе мог дубоког саосећања пренесете породицама и пријатељима погинулих, а рањенима жеље за брз опоравак", наводи се у телеграму председника Вучића.

Терористички напад на две џамије најоштрије је осудила и премијерка Ана Брнабић и изразила искрено саучешће влади и свим грађанима Новог Зеланда.

"Србија стоји уз Нови Зеланд у осуди овог страшног терористичког чина. Наше мисли су с председницом Владе и грађанима Новог Зеланда", написала је Брнабићева на свом Твитер профилу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво