Ђурић: Тачи звецка оружјем, бранићемо Србе на КиМ

Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна, навео је Марко Ђурић, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Марко Ђурић наводи да у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе.

"Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер наша држава ће се на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности", наводи Ђурић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић наводи да Хашим Тачи глуми да жели да дође до наставка дијалога Београда и Приштине.

"Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима", наводи директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да су приштинске претње – право лице њихове политике.

"Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости", истиче Ђурић.

Додаје да ће, насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

"Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

број коментара 5 пошаљи коментар
(петак, 15. мар 2019, 14:22)
Miodrag [нерегистровани]

Oprez

ne treba puno da se zanosimo tim mlakim opomenama Pristine od strane zapada. To su samo reci koje oni brzo zaboreve. Bez puno nade i zanosenja, samo oprezno. Sve to moze da bude deo igre

(петак, 15. мар 2019, 13:21)
anonymous [нерегистровани]

Vreme je

da se stavi Sah Mat. Dosta je bilo Glume. Sve znakove idu na to da EU i Ameri dizu ruke od Pristine.

(петак, 15. мар 2019, 12:56)
Srboljub [нерегистровани]

Dzaba mu to zveckanje

Samo nek on zvecka i mi imamo oruzja za zveckanje.

(петак, 15. мар 2019, 12:28)
Slobodan [нерегистровани]

Hahaha

Moglo bi mu se to oruzje obiti o glavu!

(петак, 15. мар 2019, 11:18)
masa [нерегистровани]

kosovo

Tači je ratni zločinac on jedino što zna jeste da preti oruzjem, u slučaju da se ugrozi zivotna bezbednost Srba na Kosovu verujem da ce Srbija reagovati adekvatno.