Тачи: Милан Радоичић главни осумњичени за убиство Оливера Ивановића

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је Милан Радоичић главни осумњичени за убиство Оливера Ивановића, тврдећи да му је то "наредила актуелна власт у Србији".

Хашим Тачи је у интервјуу ТВ Клан рекао да на такав закључак указују све спроведене безбедносне истраге, позивајући да се ово убиство разреши што пре, што је за њега од виталног значаја за Косово.

"Све косовске безбедносне инстанце упућују да је он (Милан Радоичић) убица Оливера Ивановића. За државу Косово је од виталног значаја да се ово убиство разреши", истакао је Тачи. 

"Све стазе упућују да је наручилац атентата на Оливера Ивановића садашња власт у Србији и то свет треба да зна", тврди Тачи.

Називајући Радоичића "непријатељем Косова", Тачи је за њега рекао да је "најоданији човек београдских власти и да насилно држи ауторитет Срба на северу."

Хашим Тачи изјавио је и да ће Приштина одговорити на претње Србије и да ће бити "бескомпромисно у заштити интегритета и независности".

"Ја сам врховни командант Безбедносних снага Косова. Косово ће директно одговорити на сваку претњу Србије. Одговориће војска и полиција. Као нација. Ако не обустави ратнохушкачку реторику", рекао је Тачи за ТВ Клан.

Навео је да је "подела Косова стара српска идеја и да се то неће десити".

Тачи је изјавио да ће се о споразуму са Србијом одлучивати на референдуму, чије одржавање треба да подржи између 75 и 80 посланика. 

"Не верујем да постоји посланик који ће да гласа против анексије (прешевске) долине са Косовом", сматра Тачи.

Противи се идеји за организовање међународне конференције о Косову, затим балканске уније и слично, оценивши их опасним.

"Суочили смо се са првим, са процесом који је тражила међународна заједница и потребом да Косово и Србија буду признати у дијалогу. Не дозвољавам да се деси међународна конференција о Косову – јер подразумева присуство Русије за столом. Добро је што је о овој теми престало да се расправља", истакао је Тачи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво