Тачи: Дневна политика не нарушава односе са САД

Косовски председник Хашим Тачи истиче да се не сме покварити однос Приштине са САД, и додаје да тренутна ситуација изазива "ентузијазам" у Београду.

Хашим Тачи наводи да дневна, недељна и предизборна политика неће нарушити стратешке односе Косова и САД или других западних земаља, преноси РТК2.

Тачи тврди да тренутна ситуација изазива "ентузијазам" у Београду.

"Од онога што видим и шта сам видео на дипломатском плану, Србија је за то да не дође до дијалога. У Србији постоји ентузијазам због застоја на Косову. Ако се дијалог настави, Србија ће бити приморана да призна Косово", навео је косовски председник.

Што се тиче таксе од 100 одсто уведене на робу из централне Србије и БиХ, Тачи је рекао да је то питање постало монотоно.

"Западне земље су разочаране начином на који Приштина са њима сарађује", рекао је Тачи али је оценио да "неће бити штете".

"Захтеви Американаца и међународне заједнице је да се поштује савет да би се отворила могућност за наставак дијалога. Овај процес се не може једнострано одблокирати и не може се толерисати условљавање Београда. Косово ће деловати паралелно с међународном заједницом. Верујем у то, јер сам био уз наше партнере и такве ствари ће бити превазиђене", навео је косовски председник.

Према његовим речима, ставови Европљана, Немаца, опште су познати.

"Када се дотакне црвена линија, онда ће они интервенисати", тврди Тачи.

Поновио је и да верује да ће ове године бити закључен коначни споразум између Приштине и Београда.

број коментара 0 пошаљи коментар