Скапароти: Балкан главна мета руског малигног утицаја

Командант здружених НАТО снага за Европу, амерички генерал Кертис Скапароти изјавио је да је безбедносна ситуација на Балкану веома "фрагилна" и да је регион главна мета руског "малигног" утицаја.

Кертис Скапароти је нагласио да се очекују преговори Београда и Приштине о нормализацији односа и постизању трајног решења, применљивог за обе стране.

"Русија 'потхрањује' регионалну неодрживост у напорима да спречи Балкан у постизању напретка у евро-атлантским интеграцијама", рекао је Скапароти у обраћању пред Комитетом за оружане послове америчког Сената.

Како преноси Радио слободна Европа на албанском, Скапароти је навео да се Русија противи независности Косова и да је циљ њене политичке, економске и војне подршке Србији задржавање утицаја над Београдом.

"Нато снаге на Косову (Кфор) које чини 3.500 припадника војски НАТО чланица имају значајну улогу у одржавању безбеднисти и стабилности у региону", додао је Скапароти.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво