Председник са сарадницима одговарао на питања грађана

Председник Александар Вучић од 11 до 13 часова одговарао је на питања грађана на свом Инстаграм налогу "Будућностсрбијеав".

Председник Вучић се, уочи почетка одговарања на питања, обратио грађанима преко Инстаграм налога и позвао их да заједно са њим раде, мењају и боре се за Србију.

У одговорима је, између осталог, навео да ће изградња субвенционисаних станова за снаге безбедности у Крагујевцу почети за 30 до 35 дана.

"Мислим за 30-35 дана, расписан је тендер јуче за Краљево и Крагујевац. Морамо сада да убрзамо Нови Сад, Београд и Сремску Митровицу. Али, Крагујевац и Краљево, уз Врање и Ниш који су већ почели, за 30-35 дана креће", рекао је Вучић.

Он је додао да се прво мора видети како ће ти станови да изгледају, колико ће људи бити задовљни, а да онда тај модел може даље да се шири и да буде прихваћен не само за снаге безбедности, већ и за младе научнике, младе брачне парове, који немају други начин за решавање својих проблема.

Навео је и да је потребно убрзати и олакшати процес добијања држављанства Републике Србије. 

Одговор на питање стигао је и породици из Кикинде која има седморо деце. Мајка, која му се обратила у име своје деветочлане породице, позвала је председника Србије у госте, како је рекла, "једној просечној српској породици која живи од дечијег додатка и социјалне помоћи".

Како је навела, она и супруг 20 година су "на бироу", а баве се сезонским пословима.

"Хвала на позиву. Приликом посете Севернобанатском округу посетићу вас. Покушаћу да помогнем", одговорио је Вучић.

Председник је рекао да је добио много питања грађана која се односе на Косово и Метохију и поручио да ће Србија улагати све више и борити се за бољи живот наших грађана без обзира да ли живе на југу или северу Косова.

Вучић је нагласио да је оно што је важно за људе који су слали питања са Косова и Метохије да ће Србија улагати све више и борити се за бољи живот нашег народа.

Поред видео поруке, Вучић је написао: "Поштовани грађани, хвала на поверењу и великом броју упућених питања. Данас сам успео да одговорим само на један мањи број, молим вас за разумевање. Одговоре на сва постављена питања добићете у наредних неколико дана".

Вучић је јутрос рекао за РТС да неће успети да одговори на сва питања, али ће покушати да одговори на што више њих. Каже да ће његови сарадници груписати остала питања и одговорити.  

Инстаграм налог "Будућност Србије" отворен је 5. фебруара и грађани преко њега могу да се упознају са активностима председника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво