Харадинај: Ако су таксе услов, признање нам није потребно

Косову није потребно признање Србије, ако је услов за то да Приштина суспендује сто одсто увећане таксе наметнуте на производе из Србије, изјавио је косовски премијер Рамуш Харадинај.

Рамуш Харадинај је, говорећи на комеморацији поводом годишњице убиства Енвера Хадрија, којег Приштина велича као хероја, рекао да је данас, како је рекао, "20 година од ослобођења" дијалог са Београдом одступио од неких правила и претворио се у "дијалог за територије".

Хардинај је, како преноси приштинска Коха, рекао и да наметнуте таксе на српску робу ометају формализацију поделе територије.

"Косово не даје основ за признавање, а ако је то цена, Косову није потребно признање Србије", рекао је Харадинај.

Хадри је био албански емигрант, а убијен је у Бриселу 1990. године.

За његово убиство пред белгијским судом у одсуству су осуђени бивши официр Удбе Божидар Спасић и двојица виђенијих људи српско-црногорског подземља, Андрија Драшковић и Веселин Вукотић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи