Дачић одговорио Скоту: Грађани Венецуеле избрали страну

Министар спољних послова Ивица Дачић је ексклузивно за "Спутњик" одговорио на нову поруку америчког амбасадора Кајла Скота да су све земље слободне да изаберу природу својих односа са другим земљама, као и да је Србија изабрала да стане на страну венецуеланског председника Николаса Мадура.

Наводи се да Ивица Дачић подсећа Кајла Скота да није Србија изабрала Мадура за председника Венецуеле, већ грађани те државе.

"Значи, не бирамо ми страну у Венецуели већ њихови грађани. И тако ће и остати. Србија ће и убудуће поштовати избор грађана како у Америци, тако у Венецуели и у било којој трећој држави било где у свету. Србија управо брани принцип да грађани бирају власт у својој држави без притисака из иностранства", одговорио је Дачић амбасадору САД у Београду.

Спутњик подсећа да је полемику иницирао сам Скот тако што је закључио да се Србија налази на погрешној страни историје пошто није признала Хуана Гваида за привременог председника Венецуеле, а да му је Дачић на то одговорио да су САД у овом тренутку на погрешној страни историје када подржавају такозвано независно Косово.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се