Мустафа: Тачи тргује са Могеринијевом и Вучићем

Бивши косовски премијер и лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа изјавио је да је за ту странку потпуно неприхватљиво да се у Бриселу отвори питање промене граница.

Иса Мустафа је оптужио косовског председника Хашима Тачија да је склопио неки договор с председником Србије Александром Вучићем и високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

"Тачи је вероватно ступио у неки аранжман с Могеринијевом и са српским председником Александром Вучићем. Али мислим да је то потпуно неодговорно и потпуно неприхватљиво за ДСК. Уверен сам да ако отворимо питање границе, тиме отварамо и питање статуса, питање државности Косова, и онда се то питање не може окончати", рекао је Мустафа, преноси приштинска Газетаблиц.

Београд ће Приштину довести до тога да се одрекне Декларације о независности, тврди Мустафа.

"Ми не можемо присилити Америку да опет бомбардује Србију јер нас је Србија издала током преговора, што је нас довело до тога да се одрекнемо државности", наводи Мустафа и додаје да је апсурдно направити споразум о промени граница, знајући да ће Федерика Могерини окончати свој мандат у мају ове године.

Приштина би требало да има јаке гаранције за споразум, али да ни у ком случају не сме да мисли да мења или коригује границе, објашњава Мустафа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се