СПС: Дачић не крши Устав

Социјалистичка партија Србије поручила је, поводом изјаве министра Ненада Поповића, да министар спољних послова и лидер социјалиста Ивица Дачић ради заједно са председником Србије Александром Вучићем искључиво у интересу Србије и истакла да Дачић не крши Устав износећи могућа решења за косовско питање.

СПС је реаговао на изјаву министра Ненада Поповић да је против идеје разграничења Косова и Метохије, коју сматра скандалозном, те да је за поштовање Устава у којем је КиМ покрајина у оквиру Србије.

Социјалисти су у саопштењу апеловали на министра Поповића да се бави својим ресором и да покаже више поверења у рад Владе којој припада.

Истичу да је Дачић заслужан за то што је 13 земаља повукло признање тзв. државе Косово, што та самопрокламована држава није примљена у Унеско и Интерпол и што су водеће светске силе попут САД почеле да преиспитују подршку независном Косову.

СПС подсећа да је Поповић имао прилике да се бори за, како наводе, најважније национално питање од 2005. године, од када је на челним позицијама био, и то као шеф Економског тима за Косово и Метохију и заменик председника Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

"Такође, Ненад Поповић је био и народни посланик ДСС-а 2008. године, када је Косово прогласило независност", наводи се у саопштењу СПС-а.

Наводећи да су то све званични подаци са сајта Владе Србије, социјалисти су упитали Поповића шта је он урадио и какав је допринос дао решењу косовског питања.

"Председник СПС-а се залаже за могућа решења, за трајно стабилне односе који подразумевају претходно постојање дугорочне међународне гаранције за безбедност Срба, за посебан статус за све Србе на КиМ у различитим степенима и нијансама", наведено је у саопштењу.

Социјалисти истичу да Ивица Дачић не крши Устав, него изричито говори о могућим решењима и додају да би тако сви релевантни фактори у држави требало да дају предлог и могућа решења, и то црква, опозиција, стручна јавност и на крају грађани да се изјасне на референдуму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво