Уганда подржава суверенитет Србије

После Кеније и Уганда понавља да остаје доследна поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Председница Народне Скупштине Маја Гојковић је рекла да је Уганда поновила подршку Београду.

"Разговарали смо о ставу Уганде поводом питања које је једно од најважнијих питања за Републику Србију, а то је свакако статус наше јужне покрајине, Косова и Метохије. Председница је поновила званичан став републике Уганде да они не признају никакве једностране потезе дела територије једне државе чланице УН, да не признају самопроглашену независност Косова", рекла је Маја Гојковић.

Гојковићева је у Кампали потписала Меморандум о сарадњи два парламента са председницом Скупштине Уганде Ребеком Кадагом.

Уганда ће наставити да поштује принципе и резолуције Уједињених нација, рекла је председница парламента те источноафричке земље.

Меморандумом о сарадњи парламентарци су договорили међусобну подршку у међународним парламентарним форумима, али и одлучност да раде на развоју економске и војне сарадње.

Србија је понудила помоћ у обуци војних лекара, у туристичкој промоцији Уганде и у наступу на заједничким тржиштима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи