Вучић Путину: Садашњи браниоци настављају традицију предака

Председник Александар Вучић присуствовао је пријему који је поводом Дана бранилаца Отаџбине приредио амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин. Тим поводом председник Вучић уручио је писмо за председника Владимира Путина.

"Поштовани председниче Путин, овај велики празник с правом је симбол херојства, славе и патриотизма руске војске, важан свим поштоваоцима оних који, бранећи интересе Русије, гарантују њену стабилност и безбедност", наводи се у Вучићевом писму.

Како се додаје, руски народ је, кроз историју, подносио велике жртве у борби за мир, слободу и независност, и то ће заувек остати најсветлији примери верног служења Отаџбини.

"Част ми је што је и српски народ, раме уз раме са руским народом, својим херојским подвизима обезбедио бољу будућност за наредне генерације. Њихова заједничка племенита мисија, у тежњи да свет буде мирнији и праведнији, обавезује нас на вечиту захвалност, али и подсећа на узајамно поштовање и јаке везе међу нашим братским народима", написао је Вучић у писму које је предао Чепурину на пријему поводом Дана бранилаца Отаџбине.

Председник Србије додаје да га искрено радује чињеница да и садашње генерације бранилаца отаџбине са истим пожртвовањем настављају славну војничку традицију својих претходника.

"Дозволите ми да овом приликом поновим колико сам срећан што политички дијалог и економска сарадња наших двеју земаља стално и стабилно напредују. Желим зато да Вам захвалим на блиској војно-техничкој сарадњи Србије и Русије, јер тако умногоме побољшавамо оперативно-функционалне способности Војске Србије, чинећи извеснијом нашу мирну будућност", наводи се у писму председника Вучића упућеног председнику Путину.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи