ПСГ тражи оставку Лончара

Покрет слободних грађана (ПСГ) затражио је хитну оставку министра здравља Златибора Лончара због "бруталног угрожавања болесника и коришћења тешко болесне деце у сврху политичке промоције Александра Вучића".

У саопштењу се подсећа да је у уторак у Институту за мајку и  дете "Александар Вучић са својом свитом и пробраним новинарима наставио личну политичку кампању приликом које је, занемарујући све епидемиолошке прописе и препоруке, па чак и упозорење присутног лекара, не носећи чак ни заштитну маску која му је дата, свесно и директно угрозио здравље болесног детета".

Ово је недопустиви преседан и јасна порука на шта је све спреман зарад телевизијске промоције свог лика и недела. Његова оставка се већ увелико тражи на слободним улицама широм Србије, истиче ПСГ.

Овом приликом захтевамо хитну оставку министра Лончара, који је лекар и који је, иако присутан, дозволио, овај нечувени инцидент, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је министар, правдајући себе и Вучића, изјавио да су "то су деца са најтежим обољењима за коју је крајње неизвесно шта ће бити".

"Да ли ово значи да је за министра ово дете толико угроженог здравља да за њега не важе епидемиолошке роцедуре јер шта је-ту је, остало нам је само да чекамо", пише у саопштењу ПСГ и додаје да за овакво кршење права и угрожавање здравља пацијената нема оправдања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи