Вулин са званичником Венецуеле

Министар одбране Александар Вулин састао се са замеником министра за Европу при министарству спољних послова Венецуеле Иваном Едуардом Хилом Пинтом, који је предводио делегацију те земље у посети Србији.

Вулин је истакао да Србија негује пријатељске односе са народом Венецуеле, додајући да Београд цени принципијелну политику те земље по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова, као и подршку коју Венецуела пружа Србији у међународним институцијама.

Током сусрета, министар одбране је нагласио да Србија води политику засновану на поштовању међународног права, немешања у унутрашња питања суверених држава и решавања спорова мирним путем.

Вулин је рекао да Влада Републике Србије са пажњом прати актуелну политичко-безбедносну ситуацију у Венецуели. Осудивши спољни интервенционизам у решавања унутрашњих политичких питања једне суверене земље, министар Вулин је поручио да се Србија никада није слагала са освајањем власти на улици, већ да признаје само вољу народа исказану на изборима.

Министар Вулин је, такође, додао да је веома важно успоставити и развити сарадњу у области одбране, имајући у виду да су билатерални односи наше две земље пријатељски и неоптерећени отвореним питањима.

Заменик министра Хил изразио је задовољство због пријема у Министарству одбране, нагласивши да Венецуела у Србији види искреног пријатеља и да се обе земље залажу за поштовање међународног права.

Потврдио је доследну подршку Венецуеле ставовима Србије по питању Косова и Метохије и истако да се Влада Венецуеле залаже за дијалог, као једини начин постизања трајно одрживог решења.

Без обзира на географску удаљеност, Хил је подвукао да треба тежити успостављању механизама за развијање сарадње у свим областима од заједничког интереса, наводи у саопштењу Министарства одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи