Сарадња између београдских и општина са КиМ

Протокол о сарадњи између општина града Београда и општина на територији Косова и Метохије, који предвиђа сарадњу у више области, потписали су у Палати "Србија" директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Сарадња између општина биће реализована у области културе, уметности, здравствене и социјалне заштите, образовања, привредног развоја, инфраструктуре и другим областима.

Протоколом је предвиђено да Канцеларија за КиМ и Град Београд координирају, усмеравају и пружају континуирану неопходну помоћ и подршку општинама са циљем директног и трајног побољшања животног стандарда грађана на територији КиМ, а у складу са идентификованим потребама и развојним приоритетима.

"Веома сам срећан данас због тога што смо и ми Срби почели да потписујемо различите споразуме, различите акте који нас чине међусобно ближима и који значе да јачамо сарадњу међу нашим општинама", рекао је Ђурић.

Како је додао, зашто би само други говорили о уједињавању њихових општина и средина када ми имамо прегршт наших општина и средина које се међусобно воле, поштују и хоће да сарађују.

Весић је рекао да данашњи догађај има неколико порука, а прва је да је Београд главни град свих Срба где год да живе.

"Зато Београд почиње са овом акцијом јер има посебну обавезу када су Срби у питању, било где да живе. Данашњи догађај значи да нисте сами и да су Београд и београдске општине са вама", рекао је Весић.

Друга порука је, каже, да су Срби почели да потписују споразуме са Србима и да међусобно сарађују.

Како је додао, трећа порука је да Београд има посебну обавезу према свим Србима, а посебно према оним најугроженијима, а то су Срби који живе на територији КиМ.

Након потписивања Протокола о сарадњи, билатералне протоколе потписали су представници 19 локалних самоуправа са КиМ и 15 београдских општина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво