Коцијанчич: Напуштање парламента супротно вредностима ЕУ

Након одлуке опозиционих албанских посланика о отказивању посланичких мандата, портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич је за албанску агенцију АТА оценила да је то контрапродуктивно и супротно реформским напорима Албаније на путу ка ЕУ, преноси А1он.мк.

"Право грађана да учествују у мирним протестима је суштински елемент и суштинска вредност сваке зреле демократије и то мора да се гарантује. Ипак употреба силе и изазивање штете на јавним објектима, попут онога што смо видели прошле суботе у центру Тиране, није прихватљиво. Парламент представља основу сваке европске демократије, то је место где треба да се дискутује о реформама и развоју, а не да се бојкотује", изјавила је Коцијанчић.

Она је истакла да очекује да се власт и опозиција ангажују у конструктивну дискусију у циљу превазилажење актуелне политичке ситуације у земљи.

Посланик из опозиције Демократске партије Енкелејд Алибеј упитао је "где су били ова госпођа и други 2014. године, када је земља била претворена у оазу марихуане".

Он је истакао да се опозиција у Албанији консултовала са странцима, али да се пре свега консултовала са Албанцима.

Осим 43 посланика из редова опозицине Демократске партије, једногласну одлуку о отказивању посланичких мандата донело је и 19 посланика из редова Социјалистичког покрета за интеграцију (ЛСИ).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи