Могерини: Дијалог јутро пошто Приштина укине таксе, закључаћу нас

Док се не укину таксе нема услова за успешан наставак дијалога, поручује шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини.

Могерини прецизира да је спремна да организује наставак дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу "одмах следеће јутро" пошто се стекну услови за то.

Шефица ЕУ дипломатије је по завршетку састанка министара Европске уније, нагласила да је основни услов за наставак дијалога повлачење тарифа Приштине на робу из Србије.

"Док се то не деси, не видим да постоје услови за успешну рунду дијалога", поручила је Могеринијева.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини каже да чека "праве услове" за наставак дијалога и оцењује да тренутно не види "кораке у том првацу".

"Чим буде услова спремна сам, не само да сазовем нову рунду дијалога на највишем политичком нивоу за прво следеће јутро, већ и да нас 'закључам'на колико год је то потребно, на једну недељу, месец дана или три месеца", изјавила је Могерини.

Федерика Могерини каже да очекује да Београд и Приштина могу да искористе позитивну атмосферу, ако до ње дођу, како би постигли свеобухватни споразум о пуној нормализацији односа.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво