Српска листа осудила провокацију градоначелника Јужне Митровице

Српска листа најоштрије је осудила провокацију градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија који је приликом посете селу Шаљска Бистрица, у општини Лепосавић, најавио анексију села са севера Косова и Метохије, додајући да то изазива забринутост грађана.

У саопштењу Српске листе, које је потписао председник општине Лепосавић Зоран Тодић, истакнуто је да се покушаји да се подигну тензије и тиме угрози мир не смеју толерисати, а међународне снаге Кфора и Еулекса такве претње морају јасно осудити чиме ће послати јасну поруку да једнострани потези неће и не смеју бити начин за решавање проблема.

"Српски народ и ми као њихови представници желимо да се кроз дијалог и договор дође до решења који ће значити мир и бољи живот свих грађана, али овакве претње и провокације узимамо врло озбиљно, уз позив нашим грађанима да остану уздржани и не реагују на њих", додаје се у саопштењу.

Јасна намера Албанаца да са преговора решавање отворених питања пренесу на улице и села севера Косова и Метохије неће проћи, наглашава се у саопштењу и додаје да је "српски народ свој на своме и у претходне две деценије је показао да нема намеру да било коме прети, нити да узмиче".

"Након најаве да ће анектирати северну Косовску Митровицу очигледно је да су Бахтирију порасли апетити, па има територијалне претензије и на друге општине на северу Косова и Метохије, али о својим плановима може само да сања. Позивам га да се не игра. Ни изјавама, ни сновима. Да му не би прерасли у кошмар", закључује се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара