"Тачи остао да лебди као чардак ни на небу ни на земљи"

Ако не буде компромиса, том лудилу које долази из Приштине нема краја, поручује помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић. На панелу и Минхену се видело да Хашим Тачи нема аргумената, и да се користи старим флоскулама, истакао је Петковић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је да је учешће председника Србије Александра Вучића на конференцији у Минхену било од изузетног значаја.

"То је била прилика да српска страна пренесе највећим политичарима и моћницима, поготово онима западног света, како стоје ствари, о нашим напорима за компромис и свим лошим понашањима Приштине и једностраним одлукама из Тиране и Приштине како би се дестабилизовао регион и зауставио дијалог", рекао је Петковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Истиче да се дешавају различити процеси који за циљ имају формирање "Велике Албаније".

"Морамо гласно да говоримо о томе, ово је била прилика да председник Вучић стави до знања шта очекује регион ако се не дође до компромиса – стварање 'Велике Албаније', етничке државе, са идејом да се протерају Срби са Косова и Метохије", рекао је Петковић.

Да је намера да Срба на Космету више нема види се, сматра Петковић, и из одлука Приштине о војсци Косова, таксама и платформе.

На панелу са Јоханесом Ханом и Хашимом Тачијем, показало се да Приштина нема аргумената. Вучић је на тој дискусији, рекао је Петковић, матирао Тачија.

"Тачи је остао да лебди као чардак ни на небу ни на земљи. Значајни људи и политичари су слушали дискусију, могли су да виде да Приштина нема аргумената, да се Тачи користи старим лажним флоскулама да су жртва, а када на једно једино питање – где је Заједница српских општина, Тачи није имао одговор", рекао је Петковић, додајући да је то питање и за међународну заједницу.

"Ако нема компромиса, лудилу из Приштине неће бити краја"

Указује да и после позива и притисака да се укину таксе, а нарочито оних из САД, Приштина не укида таксе.

"Приштина иде и корак даље, доноси платформу против дијалога у којој се наводи да треба да се формира суд за злочине које су починили Срби, да се призна Косово, да уђе у УН и остале међународне организације. О каквом дијалогу је реч? Вучић је био за компромис, како би наш народ опстао и да бисмо постигли мир и стабилност у целом региону. Ако не буде компромиса, том лудилу које долази из Приштине нема краја", упозорио је Петковић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ каже и да не може да верује да Рамуш Харадинај "напада Могеринијеву, Хана, оглушује се о писмо Трампа, и да они говоре како су за дијалог и компромис".

"Тачи понавља да ће бити споразума, да су спремни, а како? Тако што се позивате на устав који не признајемо? У Бриселу смо јер вас не признајемо. Ако сами можете да решите проблеме, зашто нисте ушли у УН и Интерпол. Ако међународна заједница жели да се пронађе решење, мора у том решењу да учествује Београд, да српска страна не може да буде страна која доживљава поразе", закључио је Петковић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво