Вулин са шеиком Бин Заједом: Поштовање и подршка Србији

Министар одбране Александар Вулин, који борави на међународном сајму наоружања "IDEX 2019" у Абу Дабију, разговарао је са шеиком Мухамедом Бин Заједом који је поручио да Србија увек може да рачуна на његову подршку.

"Поштовање које је у Абу Дабију указано Србији резултат је пријатељства председника Вучића и шеика Бин Заједа и отворило нам је многа врата у Абу Дабију. Шеик је поручио да Србија увек може да рачуна на његову подршку", изјавио је Вулин.

Навео је и да је читав свет данас на сајму наоружања у Абу Дабију, представници свих великих сила, великих компанија, саопштило је Министарство одбране.

"Сви они који имају шта да понуде или купе када је копнена војска у питању налазе се овде. Зато је за нас велика част што је шеик Мохамед бин Зајед отпочео званични део састанака са министрима управо са Србијом. Србија није највећа земља данас на сајму, али је очигледно заслужила поштовање", рекао је Вулин.

Указао је да је лично пријатељство које је председник Вучић створио са шеиком Бин Заједом показало да Србија може да се ослони на своје пријатеље и отворило нам је многа врата у Абу Дабију.

Вулин је истакао да поштовање које се овде указало Србији, јесте поштовање два велика светска лидера који се разумеју и чије земље могу и већ и сад веома добро сарађују.

"Шеик Бин Зајед је упутио личну поруку председнику Вучићу, али и истакао да Србија увек може да рачуна на његову подршку кад год и где год је потребно. Он јесте наш пријатељ и Абу Даби јесте емират који води рачуна о интересима Србије. Још једном је показао да нам је заиста велики пријатељ", поручио је Вулин.

Међународни сајам Наоружања "IDEX 2019", који се одржава сваке друге године под покровитељством шеика Мухамеда Бин Заједа, свечано је отворен данас.

Представља једину изложбу у региону Блиског истока и Северне Африке на којој се представљају најсавременије технологије намењене свим видовима оружаних снага.

Због свог регионалног значаја, IDEX привлачи високе државне званичнике, представнике одбрамбене индустрије и оружаних снага који су потенцијални корисници средстава НВО.

На овогодишњем сајму учествује око 1.300 излагача из више од 60 земаља. Као и претходних година и на овом сајму српска одбрамбена индустрија и "Југоимпорт СДПР" су на импозантном штанду представили савремена достигнућа у области наоружања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи