"Одласком Шаулића српска музика остала без дела своје душе"

Председник Александар Вучић изразио је саучешће породици певача Шабана Шаулића, који је погинуо у удесу у Немачкој. Србија је остала без легенде народне музике, написала је премијерка Ана Брнабић. Одласком Шабана Шаулића српска популарна музика и култура остале су без дела своје душе и препознатљиве топлине његовог несвакидашњег талента, истиче министар културе Владан Вукосављевић. Шабан Шаулић је обележио једну епоху у српској и југословенској музици, навео је министар Ивица Дачић.

"Саучешће породици искреног пријатеља и краља српске музике Шабана Шаулића", написао је председник Вучић на Твитеру.

И премијерка Ана Брнабић изразила је саучешће породици певача. "Искрено саучешће породици Шабана Шаулића. Србија је остала без легенде народне музике", написала је Брнабићева на Твитеру.

Министар културе Владан Вукосављевић изразио је саучешће породици, пријатељима и бројним поштоваоцима Шабана Шаулића.

"Шабана Шаулића би његов глас раскошних боја и распона, као и лична харизма, прославили у свакој певачкој дисциплини. Судбина га је позвала да царује у жанру у коме је током деценија, бројним поклоницима даривао прегршт тренутака племените сете и радости", наводи Вукосављевић у саопштењу.

"Одласком Шабана Шаулића српска популарна музика и култура остале су без дела своје душе и препознатљиве топлине његовог несвакидашњег талента", закључио је Вукосављевић.

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је саучешће породици Шабана Шаулића. 

"Као пријатељ, али и велики поштовалац Шабанових остварења, изражавам Вам дубоко саучешће. Затекла ме је вест да је брзо и трагично отишао 'краљ народне музике'", наводи се у телеграму.

Истакао је да је Шабан Шаулић обележио једну епоху у српској и југословенској музици, остајући близак свим генерацијама.

"Ја га нећу заборавити, али ће ми недостајати његов топли глас, али пре свега он. Шабан је био 'краљ народне музике', али је био и велики човек. Сигуран сам да ће његова дела наставити да живе и надам се да његовим одласком богатство српске песме неће нестати нити утихнути", наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића.

Министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин је изразио најдубље жаљење поводом смрти великог пријатеља, певача и уметника Шабана Шаулића.

"Примите изразе мог дубоког саучешћа поводом смрти вашег супруга и оца. Отишао је човек, велик колико и радост коју је будио где год је био. Друже, недостајаћеш нам, заувек", наводи се у телеграму саучешћа.

Саучешће породици певача упутио је и председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма.

"Поштована породице Шаулић, желим да вам изјавим своје најискреније саучешће. Бол и празнина у души које осећам као велики пријатељ Шабана и као пријатељ ваше породице, бол и празнина коју ви осећате његовим одласком, једноставно нема утеху. Због оваквог одласка краља, легенде естраде Шабана Шаулића, туговаће цела Србија. За мене у Србији постоји и постојаће само један једини краљ, мој пријатељ Шабан Шаулић, а његове песме ће вечно живети не само у Србији, већ на свих пет континената где живе и раде Срби, и не само Срби већ сви народи са простора Балкана. Нека му је вечна слава!", пише у у телеграму саучешћа.

Телеграм саучешћа стигао је и изБосне и Херцеговине. Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Шабана Шаулића.

"Са неверицом и неизмерном тугом примио сам тужну вест да је Шабан Шаулић трагично изгубио живот. Био сам његов велики поштовалац и као човека и музичара, његових песама и непоновљивог гласа и могу рећи да је с правом добио надимак 'краљ народне музике'", навео је Додик у телеграму саучешћа које су објавили бањалучки медији, преноси РТРС.

Додик је нагласио да је Шаулић оставио неизбрисив траг у музичкој историји целог региона, отишао у легенду, али да ће његове песме, које су ушле у музичку антологију, остати да живе.

"У име свих грађана БиХ и у своје лично име изражавам искрено саучешће породици драгог пријатеља и великог мајстора народне песме, који је пет деценија суверено доминирао овим музичким просторима. Почивај у миру, легендо народне музике", поручио је Додик.

Певач народне музике Шабан Шаулић погинуо је у саобраћајној несрећи у Немачкој.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво