Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати "узајамим признањем", али и одговорно руководство, рекао је амбасадор САД, Филип Коснет, честитајући грађанима Косова 11 година од самопроглашене косовске независности.

У видео-поруци грађанима, Коснет каже да је "блиско партнерство између Сједињених Држава и Косова донело користи обема земљама", и да не сумња да ће то партнерство бити настављено и у будућности.

"Косово је сада ушло у другу деценију своје Декларације о независности. Сада је одговорност народа Косова да држе своје лидере одговорним за кораке успеха ", навео је.

Додао је да често чује да грађани Косова желе мир, правду и просперитет, те да верује да Приштина не може да игнорише те жеље.

"За постизање мира потребан је свеобухватни споразум са Србијом који ће резултирати узајамним признавањем", каже Коснет.

"Да бисмо то постигли", додао је, потребно је одговорно водство, укључивање грађана и одлучност да сви грађани буду једнаки без обзира на пол, религију или припадност.

"Сигуран сам да ће људи на Косову бити на правом путу, а Сједињене Државе ће бити близу вас", навео је Коснет у честитки за дан тзв. косовске независности.

број коментара 5 пошаљи коментар
(понедељак, 18. феб 2019, 08:00)
anonymous [нерегистровани]

KiM

Srbija je medjunarodno priznata drzava od strane svih clanica OUN i nema potrebu da je priznaju albanski zlocinci teroristí u Pristini. Srbija nece nikada priznanjem kvazi drzave " kosove" legalizovati i opravdati vasu kriminalnu agresiju na Srbiju i otimacinu KiM , agresori i okupatori KiM

(недеља, 17. феб 2019, 14:34)
anonymous [нерегистровани]

Gospodine Kosnet,

o kome Kosovu pricate? Po vasim izjavama to bi bilo albansko Kosovo, a to nikad nije postojalo niti ce postojati. Rec im srpski narod, koji je vasa zemlja unistavala i unistava do danasnjeg dana, a sa oboljenjima koje ste nam posijali iz teske preteske pakosti, unistavanje se produzava. Tu svoju pakost morate nositi sami.  

(недеља, 17. феб 2019, 14:19)
anonymous [нерегистровани]

Srbija nikad nece priznati Kosovo!

To moraju da znaju od samog pocetka. Nikad!

(недеља, 17. феб 2019, 12:44)
anonymous [нерегистровани]

Ameri!

Ne bi trebalo nista da traze na Srpskoj teritoriji koju su nasilno oteli i danas su isto agresivni kao u proslosti.Bolje je da se zabave nihovom kucom a nas da ostave na miru da resavamo nase unutrasnje probleme sa Albanskom manjinom.

(недеља, 17. феб 2019, 12:18)
anonymous [нерегистровани]

To što treba

Kosovu, ne znači da i drugima treba. A što se tiče priznanja, pa Srbija je međunarodno priznata zemlja... Očigledno da nekoga žulja previše potrošenog novca na neuspeli projekat sa velikim kašnjenjima.