Јевтић: Грађани Косова и Метохије немају разлога за славље

Због лошег стања економије, стања у друштву и можда најлошијих односа косовских лидера са ЕУ и САД, као и недостатка поверења у косовске институције, грађани Косова и Метохије немају посебног разлога за славље наводи за РТС Далибор Јевтић, министар за повратак и заједнице у оставци и потпредседник Српске листе.

Далибор Јевтић је  гостујући у Јутарњем програму РТС-а навео да треба да се подвуче црта и види шта је протеклих година решено и шта тек треба да се реши.

"Уместо што косовски Албанци данас славе, треба да се подвуче црта, да се сви погледамо у очи и да кажемо шта је то што нисмо решили и шта је то што треба да буде решено" рекао је Јевтић.

Наводи да би главно питање за Међународну заједницу која је, како каже, подржала независност било – шта су до сада урадили и шта је то боље у односу на претходни период.

Додаје да је тренутак на међународној сцени повољнији сада него у било ком тренутку у прошлости за Србију и да би ово био добар моменат за тражење неког компромисног решења.

"Односи нису исти и другачији су у односу на период раније и ми такав моменат морамо да искористимо. Време не ради за нас и зато треба да се искористи овај повољан тренутак и тренутни политички положај Србије јер може да се деси да оно што сада можемо да добијемо као могуће компромисно решење касније можда и неће бити случај", наводи Јевтић.

Додаје да се код косовских лидера види нервоза.

"Платформа о дијалогу и одлука о таксама говори да они желе да купе време", оцењује Јевтић.

Наводи да САД И ЕУ притискају Приштину да укину таксе.

"Албанци пркосе таксама али јесте и покушај да се заузму позиције од стране Приштине пред оно што треба да буде наставак. У Вашингтону сам имао прилике да разговарам са свим оним људима који се баве питањем Косова иМетохије и чињеница је да су они заиста одлучни у захтеву да Приштина укине таксе", наводи Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара