Косовски званичници са Ђукановићем и Пленковићем

Косовски званичници – Хашим Тачи и Рамуш Харадинај разговарали су у Минхену са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, и хрватским премијером Андрејем Пленковићем. Једна од тема разговора био је и дијалог Београда и Приштине.

Косовски председник Хашим Тачи је на свом твитер налогу написао да је са Милом Ђукановићем разговарао о регионалним питањима, укључујући и дијалог "Косова и Србије и његовом доприносу стабилности на целом Западном Балкану", јавља Фонет.

"Са председником Ђукановићем разговарали смо и о позитивном утицају који ће нормализација односа и постизање договора између Косова и Србије имати у региону. Све земље Западног Балкана треба да се потруде да прошлост оставе иза себе и придруже се великој европској породици", написао је Тачи на свом Фејбук налогу.

Са Ђукановићем је разговарао и косовски премијер Рамуш Харадинај који је рекао да је заједнички интерес Косова и Црне Горе стабилност, мир и безбедност региона.

Тачи је на форуму у Минхену разговарао и са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером и навео да је тема била напредак у јачању мира и стабилности на Западном Балкану и нормализација односа Косова и Србије и важност наставка дијалога.

Косовски председник је на свом Фејсбук профилу навео да ће у поподневном
говору говорити о неопходности налажењу мирног решења и постизању договора између Косова и Србије и изразио наду да ће ове године поред решења спора Грчке и Македоније о имену, бити постигнут и споразум Србије и Косова.

Харадинај се раније данас на маргинама Минхенске безбедносне конференције састао и са хрватским премијером Андрејем Пленковићем.

Косовски премијер је на свом твитер налогу навео да је са Пленковићем разговарао о безбедности региона.

Једна од тема је био наставак дијалога Београда и Приштине и свеобухватни споразум о нормализацији односа, пише приштинска Коха.

Саопштено је да је Харадинај Пленковића упознао са економском ситуацијом и позво хрватске фирме да улажу на Косову.

Харадинај је, наводи се, оценио и да је Хрватска као чланица ЕУ и НАТО-а добар пример који би Приштина треба да следи на евроатлантском путу.

Додаје се да је Пленковићу захвалио на подршци коју Загреб пружа Приштини.

Харадинај је раније данас разговарао и са македонским премијером Зораном Заевим. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи